2012. június 15., péntek

Alakulunk


Kissé el vagyok maradva a bejegyzésekkel, mert izgulok, hogy a lehető legjobban írjak, közben meg „csak" dokumentálni kellene. No, ehhez tartom magam, feljegyzéseket készítek alkotóműhelyünkről.
Annyira izgalmas! J


Ez idáig háromszor találkoztunk, hiszem, hogy jó úton járunk afelé, hogy kialakítsunk arculatunkat. Nem indultunk a nulláról, mert dolgoztunk már együtt, így megspóroltuk az óvatoskodó bevezető köröket. Rögtön mélyvízbe ugrottunk.
Saját darabot írunk!
Az első alkalommal tréningeztünk, ellazultunk, koncentrációs játékokat, beszédgyakorlatokat csináltunk, aztán elkezdtünk foglalkozni az általunk kialakítandóval. Óvatosan fogalmazok, mert még nagyon törékeny a mű, hiszen pici még, óvni kell, támogatni, hogy szépen gyarapodjon.
Improvizálunk!
Második alkalommal közösen elzarándokoltunk a Bajor Gizi Színészmúzeumba. 


Bajor Gizi nagy művész volt, igazi sztár. Ódákat zengenek róla, bárcsak láthanám színpadon! Mit tudott, mitől volt több, más, mint a többiek?
Az épület gyönyörű, a kert nemkülönben. A kiállítások gazdagok és érdekesek. Ilyen helyen könnyű órákat eltölteni és feltöltődni, ugyanakkor kissé fárasztó is. Elkelne egy kávézó a múzeumba.
Élvezetes volt együtt menni, látni, beszélgetni. Fontosak a közös élmények, lesznek is még.
Harmadik alkalommal, vagyis tegnap, különleges alkalom volt. Megnyíltunk egymás előtt, együtt gondolkodtunk, próbálgattuk bátorságunkat. Különleges és nagyszerű közösen alakítani a szabályokat, a témákat.
Említettem, hogy improvizálunk.
A meglévő, bejáratott, fellelhető menetrendeket felhasználva és megkerülve, saját ízlésünk szerint alakítva írjuk saját drámánkat, illetve tanuljuk, fejlesztjük magunkat.
Még nem írom le a műhelytitkokat, többek között azért nem, mert még kezdetleges állapotban van, továbbá négyen vagyunk, négyünkön múlik, miket teszünk nyilvánossá.
Ezek a montázsok személyes benyomásaim az elmúlt alkalomról.








Következő alkalommal kis kitérőt teszünk, próbát tartunk. Sikerült visszatalálni a Nyugdíjas Klubok irodalmi életébe,  így a júliusi műsorra fogunk készülni.
De erről majd később.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése